Akustikexperten lyssnar på den som kan bäst:

– Telefonibranschen är omöjlig att överblicka för oss, vi gör det vi är bäst på

När Interoc Akustik startade upp sin verksamhet 2011 hade de full fokus på det de är proffs på, inomhusklimat. Telefonin fick RingUp/Mobilect i Karlskoga ta hand om. – Det är en bransch där det ständigt händer saker och för oss passar det bäst att ha en extern expert som hjälper oss, säger Mikael Ljungkvist, vd för Interoc Akustik AB.

Interoc Akustik är ett byggföretag som är specialiserade på inomhusklimat och har lång erfarenhet av arbeten med undertak, beklädnadspaneler, systemväggar, glasfronter, inredningsakustik och studios. I dag är Interoc Akustik ledande inom området undertak på den svenska marknaden.
– Vi hanterar komplicerade projekt där vi är mer av en samarbetspartner än en traditionell underentreprenör, berättar Mikael Ljungkvist.
Bolaget har sin historia som en del av byggkoncernen Peab, där Mikael anställdes 1994. Det var 2011 som Peab ville knoppa av verksamheten och Mikael tillsammans med kompanjonerna Tom Dyrberg och Jukka Malinen köpte inkråmet i bolaget.

En självklarhet
Då knöts också kontakten med nuvarande RingUp/Mobilect och Benny Andersson.
– Det där med telefonin hade någon annan skött tidigare, det var helt nytt för oss. Vi ville fokusera på det vi är bra på. För oss kändes det ganska självklart att ha en extern telefonileverantör, fortsätter Ljungkvist.
Företaget har vuxit rejält sedan starten för fem år sedan, från cirka 130 anställda till 250 i dag och omsättningen är uppe i cirka 400 Mkr. Företaget har sitt säte i Västerås, men finns med kontor på tolv orter, från Malmö i söder till Umeå i norr. Allt eftersom företaget vuxit har telefonin fått byggas ut för att hänga med.

Bättre konkurrenssituation
– Vi har nu en molnbaserad växellösning med enbart mobiltelefoner som knyter ihop våra samtliga kontor. RingUp/Mobilect har hela tiden funnits till hands och hjälpt oss att förhandla fram de bästa operatörsavtalen. Det är något som vi inte har möjlighet att överblicka och att de är operatörsoberoende gör att det blir en bra konkurrenssituation vid upphandlingar.
Interoc Akustik handlar också alla sina mobiler och övrig hårdvara från RingUp/Mobilect.
– Den administrationen fungerar utmärkt, oavsett var i Sverige det behövs en ny telefon. Vill vi så förbereder de allt innan den skickas.

« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår